Beachlife

Islas Menores
(wandelafstand)

Playa Islas Menores is één van de stranden van Cartagena aan de kust van de Costa Cálida. Het is een vrij druk strand op de Mar Menor. Het heeft een zachte helling en warm water. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 17º C. Het is perfect voor gezinnen met kinderen.

Het is voorzien van goede faciliteiten, waaronder de Nautische Club aan het uiteinde van het strand. Er liggen twee jachthavens. 

Playa de Mar de Cristal
(wandelafstand)

Playa Mar de Cristal is een zandstrand met kristalhelder en warm water. Ideaal dus voor gezinnen met kinderen. Het water is ondiep en kalm. Het heeft een wandelboulevard met palmbomen. Het is een vrij druk strand.

Het strand heeft de volgende voorzieningen: strandrestaurant, kleedkamers, douche, toiletten. Tijdens het seizoen staat dit strand onder toezicht van een badmeester.

De toegang tot het strand is gemakkelijk. De afstand tot de weg ligt op minder dan 500 meter.

Playa Honda
(wandelafstand)

Playa Honda ligt dicht bij La Manga. Het heeft een zacht glooiend strand, direct aan de rustige Mar Menor. Playa Honda heeft een korte promenade met daarachter de urbanisatie van villa’s en appartementen. Er zijn faciliteiten op het strand voor watersporten en er zijn douches aanwezig.

Playa de Calblanque
(afstand: 7 km)

Het strand bevindt zich op een natuurlijke plaats. Het is een kustlijn bestaande uit kleine verschillende baaien met blauw water en bruin zand. Het heeft geen voorzieningen, alleen de natuur. Dit strand is populair voor windsurfen of kiteboarding. De zee is vrij wild. Het is niet druk.

De toegang tot het strand is gemakkelijk. De afstand tot de weg ligt op minder dan 500 meter.

Playa de Levante, Cabo de Palos
(afstand: 8 km)

Playa de Levante heeft een korte rechte kustlijn met blauw water en grijs zand. Dit strand is uiterst geschikt met kinderen. Het kan druk zijn. Dit strand heeft de volgende voorzieningen: ligstoelen en paraplu’s, strandrestaurant, toiletten. Tijdens het seizoen staat deze strandlijn onder toezicht van een badmeester.

De toegang tot het strand is gemakkelijk. De afstand tot de weg ligt op minder dan 500 meter. Parkeren kan direct aan het strand.

Cala Tunisia, Cabo de Palos
(afstand: 10 km)

Via het vissersdorpje Cabo de Palos ga je via stenen trapjes naar het strand ‘Cala Tunisia’. Het is een kleine baai met blauw water en gouden zand. Het is geen drukke plek. Het heeft ook geen voorzieningen, enkel de natuur.

De toegang tot het strand is gemakkelijk. Parkeren kan 500m van het strand.

Cala Major, Cabo de Palos
(afstand: 10 km)

De zuidkust van Cabo de Palos bestaat uit een reeks kleine baaien die zich nestelen onder de donkere rotsen en kliffen, bekend als Cala Mayor en Cala Botella. Het water dat tegen deze twee kleine kiezelstranden aanspoelt, is prachtig helder en snorkelaars stoppen hier vaak in deze baaien.

Voor degenen die vanaf het land komen is de toegang gecompliceerder. De weg naar beneden langs de klif is via steile stenen trappen.

Playa del Barco, Atamaria
(afstand: 10 km)

Het strand bevindt zich op een natuurlijke plaats, omgeven door kliffen. Het is een kleine baai met blauw water en grijze schaalzand. Het is geen drukke plek. Dit strand heeft de volgende voorzieningen: ligstoelen en paraplu’s, strandrestaurant, douche.

De toegang tot het strand is gemakkelijk en de afstand tot de weg ligt op minder dan 500 meter. 

Portmán
(afstand: 13 km)

De Baai van Portman was slechts zestig jaar geleden één van de mooiste landschappen van de Middellandse Zee. Een natuurlijke haven die al door de Romeinen werd gebruikt, zelfs tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw. 

Het strand van Portman bestaat uit zwart zand.

Playa de Calnegre, La Manga del Mar Menor
(afstand: 13 km)

Playa de Calnegre is een populair strand op de Mango strip. Er zijn ligstoelen en paraplu’s aanwezig, strandwacht, voetendouches, … Het is een gebied met veel café’s, restaurants en winkels.

Playa de los Narejos
(afstand: 30 km)

Playa de los Narejos is een voormalig vissersdorpje. Geniet van het lange zandstrand aan de kalme, ondiepe en warme zee. Het zeewater is blauw en het zand is grijs. Dit is een volledig uitgerust strand, de lijst van de infrastructuur omvat strandstoelen en parasols, bar, kleedkamers, douche, toiletten. In het seizoen is er een strandwacht op het strand. Het is er zeer druk.

De toegang tot het strand is gemakkelijk, de afstand tot de weg is minder dan 500 meter. Vlakbij het strand is er een parkeerplaats.

Playa de la Mota
(afstand: 45 km)

Dit strand ligt bij San Pedro Del Pinatar. Via de dijk kan je het strand bereiken. Hier liggen de zoutmeren en de modderbaden.  Je kan hier een wandeling over de dijk maken. Je kan hier ook diverse watersporten beoefenen.