Natuur / actie

Park Calblanque
(afstand: 10 min.)

Dit verborgen paradijs ligt net ten zuiden van la Manga en de Mar Menor aan de Costa Cálida. Calblanque werd uitgeroepen tot een natuurpark en -reservaat.  Het is één van de laatst overgebleven ongerepte gebieden aan de hele Middellandse zeekust. Calblanque National Park bestaat uit zandstranden, duinen, kleine baaien, prachtige kliffen en heuvels van de bossen. Aan de rand van het park liggen resten van oude zilver-, koper- en tinmijnen.

De kwetsbaarheid van de duinen wordt beschermd door houten loopbruggen. Vanaf de toppen van de heuvels ziet u overal hectares pijnbomen die reiken tot aan de zee. Een populaire wandelroute, van ongeveer 15 kilometer lang, brengt u van Calblanque National Park naar Cala Reona. De wandeling wordt als medium in moeilijkheidsgraad beschouwd en neemt ongeveer twee uur in beslag. De Wildlife Calblanque biedt vele wandel- en fietspaden.

Het park is beroemd om zijn grote verscheidenheid aan wilde dieren waaronder arenden, spechten, zeldzame oehoes en met uitsterven bedreigde zeeschildpadden. Veel van de zoutvlakten zijn het habitat en broedplaatsen voor verschillende soorten vogels. Calblanque is een natuurlijke omgeving, staat het gehele jaar in bloei vol schoonheid en rust. De heldere, sprankelende wateren en gouden stranden nodigen u uit om te genieten van dit uitzonderlijke natuurparadijs.

La Manga golf resort
(afstand: 10 min.)

La Manga Club is uitgeroepen tot het beste golfresort van Europa. Deze 18-holes banen zijn zorgvuldig ontworpen door respectievelijk Arnold Palmer, Robert Putman, Dave Thomas en Seve Ballesteros. De prachtige golffaciliteiten omvatten ook een Golf Practice Centre, dat wordt beschouwd als de beste in zijn soort in Europa. La Manga Club leeft en ademt sport.

Verder beschikt het resort over 28 tennisbanen, zwembaden en andere sportieve activiteiten. Voor de liefhebbers vind je hier ook een luxe spa.

Park Salinas y Arenales
(afstand: 30 min.)

Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar is een natuurpark in de Spaanse gemeente San Pedro del Pinatar.

De zoutmeren bij het vissersdorpje San Pedro del Pinatar bevinden zich in het noorden van de Mar Menor. Arenales betekent stranden en verwijst naar de stranden van de Mar Menor en de Costa Cálida.

Dit beschermd natuurgebied wordt aan het einde van de zomer druk bezocht door flamingo’s, die vervolgens doorreizen naar Afrika. Een fantastisch spektakel om een keer te zien.

Er is een leuke boulevard met restaurants en bars.

Modderbaden van Lo Pagán
(afstand: 30 min.)

Het dorpje Lo Pagán is het begin van de Mar Menor. Hier zijn de bekende en gratis toegankelijke modderbaden. Deze modder bevat calcium, fluoride, magnesium, sulfaat en chlorine. Veel mensen met vaak langdurige klachten als reuma, artritis en huidaandoeningen smeren de gevoelige plekken in met de geneeskrachtige modder en laten deze in de zon drogen tot een harde korst. Daarna spoelt men zich af in het zoute water.

Wanneer je het water ingaat, ook in de winter, voel je direct de hoge temperatuur. Dit ontstaat door de warmte die vrijkomt bij het oplossen van het zout. Door de hoge zoutconcentratie blijf je zelfs drijven!

Batería de Castillitos
(afstand: 60 min.)

Oude legerkazerne met prachtige uitzichten en twee grote kanonnen. Je kan naar boven wandelen (8 km), maar ook met de wagen. De weg naar boven is smal.

Men kan kennismaken met een eigenaardige en unieke militaire constructie die lijkt op middeleeuwse kastelen, de spectaculaire Vickers kanonnen zien die de haven van Cartagena verdedigden en een groot aantal exemplaren van de typische flora van de Middellandse zeekust herkennen.

Barrancos de Gebas
(afstand: 60 min.)

Een ander beschermd natuurgebied: de Barrancos de Gebas.
Deze badlands, met door erosie ontstane kloven en ravijnen, omringen een helderblauw stuwmeer.

Er zijn drie uitzichtpunten. Wie hier plaatsneemt zal al snel merken dat er veel bloemen en planten groeien en met enig geluk spot je een manenschaap of moeflon. Trek je wandelschoenen aan of stap op de mountainbike.

Isla del fraile
(afstand: 60 min.)

Dit is een klein eiland voor de kust. Dankzij het warme en kalme water is dit een paradijs om te snorkelen en te duiken. In het nabijgelegen Águilas liggen diverse duikscholen, waar ze lessen aanbieden, duiktochten organiseren en waar je al het materiaal kan huren.

Sierra de Espuña
(afstand: 60 min.)

Ontdek één van de mooiste en ongerepte natuurgebieden in het binnenland van de Spaanse provincie Murcia: het Parque Regional Sierra Espuña. Dit mooie natuurpark biedt tal van mogelijkheden om een dag vol actie te beleven. Je kan er wandelen, fietsen, raften en klimmen op de vele rotswanden. Een perfecte mix van natuur en cultuur.

Estrecho de la Arboleja
(afstand: 60 min.)

Estrecho de la Arboleja, ook wel Estrecho de la Agualeja of Algualeja genaamd in Aledo is een prachtige plek. De kloof die hier ligt en waar je in kunt wandelen is heel bijzonder. 9 miljoen jaar geleden lag hier de Rambla de Lebor. Het water van deze rambla heeft de rotsen doorboord en er is diepe en smalle kloof van amper 500 meter lang in de zandsteenbodem ontstaan.

Floración de Cieza: bloesemroute

(afstand: 1u 15 min.)

Deze bestemming staat bekend om haar adembenemende bloesems, die een sprookjesachtige sfeer creëren vol kleuren, geuren en natuurlijke pracht. 

Elk jaar, tussen februari en maart, ontvouwt zich een natuurlijk spektakel in de velden van de gemeente Murcia. De bloesem van perzik-, abrikozen-, pruimen- en amandelbomen schildert het landschap met levendige tinten van fuchsia roos, wit en groen.