Restaurants

Mediterraanse keuken

De Mediterraanse keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied. Deze traditionele keuken ontstond voornamelijk door het gebruik van verse producten uit de omgeving, die bestaat uit zowel bergen (lamsvlees, varkensvlees, schapenvlees, kazen, peulvruchten, paddenstoelen etc) als zee (vis en zeevruchten). De mediterrane bevolking waardeert haar eigen keuken met name om de versheid en kwaliteit van de gebruikte producten en de simpelheid of puurheid van het gerecht.

De mediterrane keuken wordt beschouwd als één van de gezondste en het zou o.a. hart- en vaatziekten voorkomen. Dit komt doordat het eetpatroon vooral bestaat uit vis, olijfolie, zeevruchten, groenten, peulvruchten en mager vlees en met name door het gebruik van verse producten van hoge kwaliteit.

Een aantal aanraders met een mediterraanse keuken zijn:

Belgische keuken

Interesse in de Belgische keuken?

Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is misschien wel de populairste keuken in de wereld. De keuken kenmerkt zich door verse en lokale producten die onbewerkt worden gebruikt. Zo proef je de pure smaak van de ingrediënten. Genieten van heerlijke pastagerechten, traditionele pizza’s, risotto’s.

Italiaanse restaurants:

Sushi

Sushi is een gerecht uit de Japanse keuken met een doorsnede van enkele centimeters. Het bestaat altijd uit gekookte rijst en vaak ook uit zeewier. Dit wordt meestal gecombineerd met andere ingrediënten zoals vis of zeevruchten, gebakken ei, groenten en soms tropische vruchten.

Sushi restaurants: