Cultuur

Cabo de Palos
(afstand: 10 min.)

Cabo de Palos is een vrolijk vis- en zeildorpje, bekend om zijn vele visrestaurants, de vuurtoren en de zondagse markt.
Je vindt er ook een leuke haven met tal van heerlijke restaurantjes en toffe wandelmogelijkheden.

Het dorpje ligt op een schiereiland met veel baaien. De ideale plaats om te snorkelen en te duiken. Ontdek ook de Hormiga eilanden, op 2,5 km, bekend om zijn mooie riffen en overblijfselen van scheepswrakken.

Cartagena
(afstand: 30 min.)

In Cartagena komen geschiedenis, kunst en cultuur samen.
Ontdek de rijke geschiedenis van de stad: van het Museo Nacional de Arqueología Subacuática, het Anfiteatro Romano y Plaza de Toros de Cartagena, het Casa de la Fortuna,  het Augusteum, het Castillo de la Concepción, het Convento de Santo Domingo en het Museo Histórico Militar de Cartagena.

Er is een gebied van bijna veertig kilometer aan ongerepte stranden, zoals die van Parque Regional de Calblanque. Het kleurrijke onderwaterleven is een fantastische bestemming voor duikers.

Cartagena is uiteraard een echte smeltkroes van culturen en dat zie je ook in de kunst. De barokke en modernistische architectuur overheersen hier. Belangrijke voorbeelden zijn Casa Maestre, geïnspireerd door het Casa Calvet van Gaudí, het Palacio Consistorial met Franse barokke elementen en het Casa Cervantes, met zijn typische balkons in Cartagenastijl.

Via de lift naar boven (Ascensor panoramico, betalend) kan men een kleine mooie wandeling maken met een fantastisch uitzicht over Cartagena met het amfitheater. 

Murcia
(afstand: 45 min.)

Murcia heeft een lange, interessante geschiedenis en is vandaag de dag een levendige toeristische stad, vol cultuur, lekker eten en met een bruisend studenten- en nachtleven.

Het centrale plein van Murcia, de Plaza de Santa Domingo, ligt in het historische centrum en is gevuld met vele restaurants en barretjes. Vanaf het plein loopt ook Calle La Trapería, de belangrijkste oude winkelstraat van Murcia.

Murcia heeft veel diverse culturele en historische bezienswaardigheden rond het oude stadscentrum o.a. het Kasteel Monteagudo, het Julian Romea & Romea theater, het Santa Clara klooster, en zoveel meer.

De bekendste bezienswaardigheid van Murcia is de kathedraal aan het Plaza Cardenal Belluga in het historische hart van Murcia. Vlakbij de kathedraal ligt het Real Casino, gebouwd in 1847.  

Torrevieja
(afstand: 50 min.)

Als kuststad staat Torrevieja vooral bekend om zon, zee en strand met resorts en strandpromenades als decor. Toch valt hier ook heel wat te beleven voor niet-zonnekloppers! Het oorspronkelijke zoutmijn- en vissersdorp is vandaag de dag namelijk geëvolueerd tot een echte toeristische hotspot. 

Tot 1802 was Torrevieja niet meer dan een wachttoren met enkele arbeidershuisjes, wat ook de naam van de plaats verklaart, maar tegenwoordig kan je er verschillende musea ontdekken, pretparken bezoeken en in mooie parkjes verdwalen. Een aantal bezienswaardigheden in Torrevieja zijn: Cala Ferris, Las Salinas de Torrevieja, Zoutmuseum, Jardin de las Naciones, Parque Naturel la Mata, Torre del Moro, …

Alicante
(afstand: 75 min.)

Alicante is een stad die over een zeer aantrekkelijke diversiteit beschikt, mede omwille van het feit dat ze oud en nieuw haast moeiteloos weet te combineren.

Met de Explanada España heeft Alicante een wandelboulevard om u tegen te zeggen. Het strand behoort tot de beste uit de regio en de stad heeft een geweldig uitgaansleven.

Alicante beschikt tevens over enkele bezienswaardigheden die de cultuurliefhebbers ongetwijfeld zullen weten te bekoren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de kleine, maar daarom niet minder interessante oude stad (de zogenaamde Casco Antiguo). Of wat te denken van het imposante Kasteel van Santa Barbara die hoog boven de stad uittorent? 

Elche
(afstand: 1u 15 min.)

Elche staat vooral bekend om zijn palmenbos met 200.000 palmbomen, de grootste van Europa. Het centrum van de stad maakt een Oosterse indruk. Aan de rand van de palmenoase liggen witte huizen met vlakke daken. Er zijn een aantal bezienswaardigheden, waaronder de Basiliek, stadhuis en de Moorse baden.

De stad Elche is gezellig en levendig en leuk om een middag/avond doorheen te wandelen. Er zijn allerlei pleinen, parken, vele restaurants, bars. Het is ook een echte winkelstad.

Cehegín
(afstand: 1u 20 min.)

De gemeente Cehegín ligt in het hart van het noordwestelijke district. Prehistorische, Iberische, Romeinse, Visigotische, Arabische en Christelijke kolonisten hebben hun erfenis achtergelaten in deze landschappen met een steeds veranderende natuur, een erfenis waar iedereen vandaag de dag van geniet. Eén van de mooiste stadjes in de regio Murcia.