Omgeving

Mar de Cristal

Mar de Cristal is gelegen aan de zuidkant van de Mar Menor, de grootste binnenzee van Spanje, die altijd 5°C warmer is dan de Middellandse Zee. Ze biedt prachtige stranden, warm water en opmerkelijke uitzichten! Gelegen aan de Costa Cálida (Warme Kust), biedt de stad strandfaciliteiten, uitstekende golfmogelijkheden en een rustige sfeer die niet overwoekerd wordt door massatoerisme. Bars, restaurants en gigantische palmen liggen verspreid over de promenade en bieden vele heerlijke lekkernijen en ontspannende cocktails.

Mar De Cristal is gemakkelijk toegankelijk. De twee luchthavens, Murcia Corvera en Alicante, liggen respectievelijk op 30 minuten en 60 minuten rijden. Dit allemaal op 2,5 uur vliegen van België.

Het mediterrane klimaat van Mar de Cristal zorgt voor het perfecte vakantieweer. Mar de Cristal is het hele jaar door een geweldige bestemming en heeft gemiddeld 300 dagen zon per jaar. De gemiddelde jaartemperatuur ligt op 18°C. Mei tot en met oktober zijn de warmste maanden, maar het gebied geniet van zonnige en milde wintermaanden met weinig regenval.

Het nabijgelegen regionale park Calblanque wordt beschreven als een plaats van uitzonderlijke schoonheid, met lange witte zandstranden. De zee van Mar Menor, het grootste natuurlijke kuuroord van Europa, is een warme zoutwaterlagune. Dankzij de rijkdom aan minerale zouten kunt u genieten van de effecten van de therapeutische modder.

Mar de Cristal ligt aan de zee van Mar Menor en biedt vele voorzieningen, zoals de exclusieve padel- en tennisclub en de zeehaven naast de strandpromenade. Ook voor natuurgenieters, wandelaars en fietsers is het een ideale omgeving.

Niet alleen vanwege het gunstige weer, maar ook dankzij het grote aanbod aan golfbanen kunnen golfers een toplocatie vinden om de sport te beoefenen. Het Mar de Cristal Resort ligt op slechts 5 minuten van La Manga Club (54 holes) en niet ver van andere golfresorts.

Het beroemde La Manga Club Resort, het mooie vissersdorpje Cabo de Palos en het altijd drukke dorp Los Belones liggen op een klein eindje rijden. Een perfect gebied voor duikers, watersporters en mensen die op zoek zijn naar een ‘Spaanse sfeer’ locatie.

Het weer in Mar de Cristal

MAR DE CRISTAL Weersvoorspelling